A de Jong.dk - fotograf Horsens-Foto A de JongKontakt
A de Jong.dk - fotograf Horsens-Foto A de Jong
Kontakt

Her kan du skrive en besked til mig

Så dejligt ligger mit studie i naturen

Nørrestrand er et naturskønt vildtreservat, der ligger tæt på Horsens' centrum og er et perfekt sted at opleve dyreliv og natur på nært hold. Der er fine stier og en 13 kilometer lang cykel- og vandrerute i området. Nørrestrand ligger kun 1,5 kilometer fra Horsens' shoppingcentrum og fungerer som en naturlig afgrænsning af byen mod nord. Området omfatter en stor ferskvandssø og floddelta, der forbinder området med Horsens Fjord, og er hjemsted for mere end halvdelen af Danmarks fuglearter, samt råvildt og ræve.

Nørrestrand har mange borde og bænke, hvor besøgende kan nyde en udendørs frokost eller blot slappe af og nyde naturen. Området er et populært sted for rekreation, hvor folk benytter stierne til løb, cykling og hundeluftning. Den bynære sydside af Nørrestrand har en øvre og nedre rute langs søen gennem skovklædt terræn, mens man på den nordlige side kan vandre ad en kuperet landevej med flot udsigt over landskabet, søen og byen. En tur rundt om Nørrestrand er 13 kilometer lang.

Naturvandringen rundt omkring Nørrestrand giver adgang til fantastiske udsigter og forskellige seværdigheder i området. Fra Stensballe i den sydøstlige del kan man opleve byens ikoniske bygninger som FÆNGSLET og Nordstern Arena fra en højere position. Der er også et stort fugletårn på sydsiden ved Lindskov Knude, hvor besøgende kan observere det rige fugleliv i området.

På den nordvestlige del af Nørrestrand kan man opleve vilde heste, der går frit i området, mens man længst mod øst kan besøge den gamle Vær Kirke, hvor tidligere rigskansler, Peder Griffenfeld, er begravet. I nærheden af kirken ligger Vær Sø, som man kan tage en tur rundt om og opleve naturen på tæt hold.

Ruterne rundt om Nørrestrand er forbundet med ruter langs Horsens Fjord og naturområdet De Fire Enge. Der er mange muligheder for at kombinere ture i Nørrestrand med andre naturoplevelser.

Foto A de Jong

Nordre Strandvej 66

8700 Horsens

Tlf. 40419588

Mail: foto@adejong.dk

CVR: 36131195

Besøg min Facebook side